Nazaj na Kolumne
Accusantium
Nov. 10, 2021

Accusantium

Danes v Sloveniji živimo v popolnoma razdvojenem in sprtem političnem ozračju, zato je skrajni čas, da v tej državi sprožimo spremembe, ki bodo prinesle boljše pogoje za življenje in delovanje vseh.

Danes v Sloveniji živimo v popolnoma razdvojenem in sprtem političnem ozračju, zato je skrajni čas, da v tej državi sprožimo spremembe, ki bodo prinesle boljše pogoje za življenje in delovanje vseh. In ta sprememba smo lahko le »mi«, državljanke in državljani, povezani v novo liberalno stranko Lide, in v čim večjem številu na voliščih. V državni politiki sem prisoten že od leta 2014 in iz zavedanja, da je trenutno stanje v politiki škodljivo tako za državljane kot za ugled države, smo s somišljeniki odgovorno pristopili k oblikovanju drugačne, liberalne politične opcije. Tako smo se 12. januarja s soustanovitelji
povezali v stranko LIDE, ki po dosedanjih odzivih javnosti, odraža tiste vrednote in pričakovanja, ki so jih številni državljani očitno pogrešali v obstoječi ponudbi političnih strank.

Stranka LIDE ima vizijo in program, okoli katerega smo zbrani njeni člani. Smo alternativa vsemu slabemu. Nismo zgolj »antijanša stranka«, kot nekatere stranke opozicije. Smo stranka, ki bo s trdim delom, umirjeno politiko in kulturnim dialogom pokazala in dokazala, da ima v Sloveniji oblast ljudstvo (in ne zgolj en človek, ki ni vsemogočen), ki ne želi biti razdeljeno in ujeto v politično mrežo delitev na leve in desne ter na sovražnike in zaveznike iz preteklih vojn, temveč želi živeti v miru v državi enakih možnosti in priložnosti. Kot liberalci smo se zavezali politiki vrniti ugled in njen pravi smoter, to je tvorno medstrankarsko sodelovanje, stkano na skupni viziji razvoja Slovenije. Medijem, policiji, tožilstvu, sodstvu bomo povrnili neodvisnost. V ospredje svojega delovanja pa naša stranka LIDE in njeni člani postavljamo osebno svobodo, odgovornost, strpnost in medsebojno spoštovanje, kulturo dialoga, enake možnosti, enakopravnost in osebno dostojanstvo. Delovali bomo povezovalno in ne razdiralno kot nekateri po principu, »če nisi naš, si proti nam«, ali če ne boš mislil kot jaz, si odpisan. Zagotovo pa ne bomo podpirali tistih, ki s pozicije moči delujejo nedemokratično in izključevalno.


Mi želimo, znamo in hočemo doseči spremembe tam, kjer so potrebne, da bo sleherni državljan ponosen na Slovenijo in da bodo mladi svojo perspektivo prepoznali v naši lepi Sloveniji ter prispevali k njenemu razvoju. Zavzemamo se za krepitev t.i. srednjega razreda, ki žal vedno bolj izginja, ter zaščito najbolj ranljivih. Podpiramo močno gospodarstvo kot generator blaginje in socialne države po meri državljanov. Prizadevali si bomo, da bo Slovenija postala »top« država napredne EU, ne pa, da si pohlevno išče prostor ob avtoritarnih režimih nekaterih držav nekdanjega vzhodnega bloka. Čez nekaj mesecev se bomo znova odpravili na volišča in bomo dokončno pomahali v slovo vsem tistim politikom, ki so pokazali, da niso sposobni demokratično upravljati to državo. Globoko verjamemo, da je nastopil čas za nas, ki smo pripravljeni delovati skupaj in Sloveniji povrniti ugled razvite, moderne, demokratične in človeku prijazne države.

Ustanovitelj in vodja Liberalne demokratske stranke.

Naročite se na naše novice.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.

Thanks for joining us!
Oops! Something went wrong.
Pridružite se naši skupnosti